Varför byter folk från halkskyddsmatta till osynligt halskyddsmedel?

Några första ord

I flera år så har halkskyddsmattan varit ett måste. Oavsett var du har varit i ett omkl rum, ett badhus, eller i ditt eget hus – så har du stött på en halkskyddsmatta. Oftast utan att ens märka att den varit där.

Ett sådant viktigt hjälpmedel för varje människa, men ändå så har en innovativ lösning på dess problem fortfarande ej blivit uppmärksammat?

Redan för åtta år sedan uppmärksammade vi detta problem genom att ta fram dagens osynliga halksyddsmedel och vår vision har från början varit att motverka halka på alla olika sorters stengolv och i våra klassiska badkar utav plåt och gjutjärn i Sverige men även i andra länder så klart.

För oss så är det uppenbart – men det är också vårt arbete att vara de med facklan i handen och leda svenska folket till säkrare tider. Och genom en fantastisk relation med våra gamla och nya kunder, så har vi tillsammans utvecklat och skapat en säkrare framtid för varenda en.

Låt oss börja med det uppenbara, vad är det för något som gör halkskyddsmattan så traditionell och även ibland, väldigt farlig?

 

Nackdelar

Vi vill först säga att vi älskar iden att skydda sig själv och sina närmaste, om du är en av de som använder sig utav en matta – tack för att du bryr dig! Vi älskar att se människor investera i sin egen säkerhet och framförallt andras. Oavsett om man använder sig utav ett medel eller en matta, så har man tagit ett stort kliv till sin säkerhet. Däremot, så kan vi alla vara den som tar klivet till ett ytterligare steg.

Har ni någonsin, ironiskt sätt, halkat eller snubblat på en halkskyddsmatta? Eller åtminstone varit nära? Tyvärr så har det hänt en del, och det är en av många nackdelar med halkskyddsmattor.

Det yttersta, är egentligen att den kanske inte passar in i ert badrum eller omklädningsrum. Tänk er ett nyrenoverat badrum, med snyggt klinkergolv och passande hyllor och alla de andra personliga sakerna. Och en matta, mitt i allt? Vissa tycker absolut det kan vara passande, men oftast passar det inte in. Och varför dölja de nylagda fina klinkerplattorna.

Samtidigt som att det är en fysisk produkt, så kan den även samla på sig bakterier, mögel och tappar sin form, samt bli missfärgad. Vilket också innebär kort hållbarhetstid, som i sin tur leder till flera turer fram och tillbaka till affären och återvinningen. Tänk också på att det ej är det bästa materialet att slänga, då den innehåller flater och mjukgörare som är cancergent och direkt dödligt för alla vattenlevande varelser.

Om man även dyker ner lite extra, så vet man aldrig vilket arbete som har skett under halkskyddsmattans skapande. Det kan vara barnarbete, icke svensk-producerat, och kanske till och med slavarbete – om man tänker lite extra djupt.

Och något vi på Halksäkrat satsar mycket på, är klimatsmart. En matta, som sagt, kan vara producerad utomlands som innebär långa och miljöfarliga transporter från producenter till butiker och företag. I denna tid märker vi stora skillnader på vårt klimat, och vi vill förhindra det till varje pris.

 

Fördelar med osynligt halkskyddsmedel

Bortsett från alla negativa aspekter, så är halkskyddsmedel det optimala valet. Allt vi precis gick igenom försvinner när man introducerar det nya sättet för framtidens halkskydd. Med vårt osynliga halkskydd, är allting 100% miljövänligt och även med fokus på enkelhet.

Beroende på vad era preferenser är, så är halkskyddsmedel oftast det bästa valet för er. Har ni pool inomhus eller utomhus så vill ni absolut ej att era barn eller närmste ska råka illa ut, så är förmodligen ert främsta val ett flertal halkskyddsmattor runt poolen. Såklart är detta ej bra för varken plånboken eller vår miljö, men det är även smått farligt med mattor och som sagts tidigare så är det svårt att få dessa att passa in i den stilen ni vill att runt om er pool. Med medel så är allting osynligt, och extra halksäkrat. Ni kan med gott samvete luta er tillbaka med er favoritdricka i handen och se på nära era närmsta tar sig ett svalkande och skönt dopp i poolen.

Ni behöver ej tänka på extra turer till affären, eventuell dåligt och farligt material, risk för att snubbla, och till sist men ej minst kan glömma bakterier och mögel.

 

Varför många byter

Med stor glädje har vi på Halksäkrat sett till att många nu börjat använda det säkrare valet. Vi, som många andra, har tagit steget mot en innovativ lösning på ett problem som har funnit alldeles för länge.

Vi har många referenser från badhus, spa- anläggningar, privatpersoner som är nöjda med sitt byte. Steget till byte är såklart i mångas tankar onödigt, med tanke på att den direkta kostnaden kan skrämma dem lite, men de flesta som tänker långsiktigt har med ingen ånger varit glad att de tog steget och löste problemet.

Ett flertal människor har insett problemet, och börjat se på säkerhet med ett nytt och fräscht perspektiv. De ser allvaret, och agerar med stolthet för att säkra de roligaste stunderna.

 

Varför du ska byta (och 9 punkter att tänka på)

Det finns såklart många anledningar, och vi förstår att varje anledning ej kanske är den främsta prioritering för just dig. Men gå igenom dessa punkter för att få en bild på hur ett byte skulle se ut:

1. Hur lång tid tar det innan eran matta blir missfärgad och börjar vrida sig?

2. Hur lång tid tar det innan ni upptäcker den första bakterieansamlingen?

3. Hur lång tid tar det innan det börjar alstra mögel?

4. Hur lång tid tar det innan den första personen snubblar över mattans kanter?

5. Hur lång tid tar det innan ni slänger mattan, eller mattorna, och köper nytt?

6. Hur många onödiga turer till och från affär och återvinningen behövs?

7. Hur vet ni att mattan är närproducerad?

8. Hur vet ni att det ej skett barnarbete i tillverkningen?

9. Hur vet ni att företagen av mattorna har ett bra och sunt avtal med deras anställda? 

Som ni kanske förstår så kan listan göras lång, men dessa är de främsta punkterna många av våra kunder har börjat förstå och till slut bytt på grund av en eller flera av dessa anledningar.

Vi är ett företag som erbjuder en unik produkt som har varit i tillverkningen sedan många år tillbaka, och alla dessa punkter har vi haft i åtanke under produktionen. Vi tänker klimatsmart, hållbart och vi har alltid kunden i fokus. Är ni med på resan till en säkrare vardag i vårt samhälle?

Då föreslår vi er att skicka ett mejl till info@halksakrat.se eller ett snabbt sms till 0731-50 89 95.

Ha en fortsatt bra och halkfri dag. Teamet på Halksäkrat Sverige AB.

Teamet på Halksäkrat AB.